DIY: 3D vlinder schilderij

 

Als arme student ben ik eigenlijk altijd bezig met leuke DIY dingen voor in huis, die niet te veel geld kosten en niet al te moeilijk zijn. De vorige keer deelde ik mijn potjes-idee voor kaarsen of sieraden of andere frutsels al met jullie, nu heb ik iets voor aan de muur.

 

 

Wat heb je nodig?

– en mooie lijst zonder glas
– stevig papier in een kleur die jij mooi vindt
– schaar
– lijm
– potlood en gum

 

Als eerst meet je de binnenkant van je lijstje en knip je een stuk papier op deze maat. Dit plak je er in. Omdat ik zo’n mooi schilderijtje heb, heb ik alleen de hoekjes voorzien van wat Pritt zodat ik het er altijd nog af kan halen. Ik heb deze gehaald bij de kringloop voor minder dan een euro.

 

Teken je vlinders. Ik heb 3 groottes gemaakt. Zorg dat er in het midden van je vlinder een ruimte zit zoals je hier boven ziet.

 

 

Dit zijn mijn vlindertjes geworden! Van de kleintjes het meest, en van de grote maar eentje. Bij deze kan je meteen zien hoe je al je vlindertjes moet gaan vouwen. Omdat het karton is zal het vouwen wat moeilijker gaan, hiervoor kan je met een hobbymes over de vouwlijnen gaan. Druk niet te hard, dan snij je hem door!

 

Plak ze op in je lijst! Achteraf gezien had ik ze dichter bij elkaar moeten plakken en meer kleine vlindertjes moeten gebruiken, maar dit kan ik er altijd nog bij doen.

 

Als laatste: hang hem op! Kies een mooi plekje in je huis of slaapkamer waar hij leuk zal staan.

 

Het heeft me hooguit een euro gekost en nog geen half uur geduurd om dit lijstje te maken! Je kan natuurlijk ook andere kleuren of vormen gebruiken, zoals bloemen, en dan de blaadjes omvouwen (en een glittersteen in het midden plakken, whaaa, ideeën!).

 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden! Als je meer DIY ideetjes hebt, let me know. Als je ook zoiets gemaakt hebt, post hem dan op de facebook van EntirelyNails. Dat vind ik leuk om te zien!

 

Liefs,
Maaike

12 reacties op “DIY: 3D vlinder schilderij”

 1. Lisa schreef:

  Heel leuk idee! Weer eens iets anders als een normaal schilderij.

 2. femketje schreef:

  echt super cute! 😀

 3. Jana Vmh schreef:

  Het ziet er echt ontzettend knap uit! x

 4. Lexi schreef:

  Wat een leuk idee! Ziet er schattig uit (:

 5. Marieke schreef:

  Wat leuk! Het ziet er echt heel erg schattig uit (:

 6. Natasja schreef:

  Gaaf zeg! Het ziet er echt ontzettend ingewikkeld uit maar eigenlijk is het heel makkelijk om te maken. Ik ga dit zelf ook zeker eens proberen.

 7. Kelly schreef:

  Wat leuk zeg, simpel maar toch eens wat anders.

 8. Josephine schreef:

  Dat is zooooo awesome!

 9. Daphne schreef:

  Leuk gedaan!

 10. Karlijn schreef:

  Dit is echt ZO mooi. Wat een leuk idee zeg. Hangt vast heel mooi aan de muur.

 11. wandstickers schreef:

  Wat onwijs gaaf zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *