DIY: bloemen van servetten

Een jaar geleden heb ik een hele grote bak met allerlei verschillende servetten overgekocht van een schattig vrouwtje. Vroeger knutselde ik namelijk veel met servetjes. Ik plakje ze op kaarsen, potjes, echt overal. Tegenwoordig doe ik dat weinig, dus liggen die servetten ook maar te liggen. Daar moest ik iets op bedenken!

Toen kwam ik op het idee deze schattige bloemen te maken. Alles wat je nodig hebt is servetten, een schaar, een (loom)elastiekje of stuk garen.

 

 

IMG_3765

IMG_3622

 

Ik gebruikte witte servetten omdat, zoals jullie wel weten, alles in mijn huis wit is. Dit zijn servetten van maar 2 laagjes, dus ik leg er 3 op elkaar om 6 laagjes te creëren. Vouw je servet een keer open, zoals je hier boven ziet.

 

 

IMG_3624

 

Vouw de smalle kant om. ongeveer 1,5 of 2cm. Draai je servet om, en vouw het zelfde stuk dan de andere kant op.

 

 

IMG_3625

 

Herhaal dit.

 

 

IMG_3626

 

Ga hier mee door tot je servet ‘op’ is.

 

 

IMG_3627

 

Doe een stukje garen om het midden, en maak dit strak vast. Ik gebruikte een loom elastiekje dat ik twee keer omdraaide. Zo worden die dingen ook nog eens gebruikt!

 

 

IMG_3628

 

Knip de uiteinden rond. Puntig kan ook, maar ik vond dit mooier.

 

 

IMG_3629

 

Trek nu laagje voor laagje rustig los. vouw het allemaal naar boven zodat er een bloem ontstaat.

 

 

IMG_3630

En je bent klaar! Ik heb ze tussen mijn zelfgemaakte papieren fotolijstjes (klik hier) gehangen. Ik ben van plan hier mijn hele muur mee vol te maken, haha. Het kost heel weinig tijd en is leuk om te doen!

Wil je ze niet op je muur plakken? Plak ze dan op een canvas doek. Bijvoorbeeld 2 doeken verticaal naast elkaar hangen, vol met papieren bloemen. Cute!
Je kan er ook slingers van maken, ze neerleggen op de gedekte tafel met Valentijnsdag (rood servet!), of op stokjes of ijzerdraad plakken en ze in een vaasje doen.

 

Liefs,
Maaike

5 reacties op “DIY: bloemen van servetten”

 1. Kylie schreef:

  ohh deze is ook leuk!! beetje t idee als de pompons .. leuk ook om aan een slinger te maken als versiering ..

 2. Elise schreef:

  Leuk idee!

 3. Evelien schreef:

  Aahw superleuk idee! 🙂

 4. Roxanne schreef:

  Leuk! Bijvoorbeeld ook op een cadeau als versiering! Veel leuker als zo;n standaard lintje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *