DIY: heel veel stempels voor €0,25

Hey hallo!

 

Vandaag heb ik weer eens een DIY voor jullie. Het stond al een tijdje op mijn planning om te proberen, en vandaag ben ik dan eindelijk begonnen! Ik heb in ongeveer tien minuten tijd al drie stempels weten te maken, helemaal naar mijn eigen smaak. En dat voor maar 25 cent! Hoe? Lees verder!

 

IMG_4544

 

 

IMG_4538

 

Om je eigen stempels te maken, is dit wat je nodig hebt.

– Snijmatje en mesjes (€2,79 bij Action)
– Zacht spekgum (€0,25 bij Action)
– Potlood
– Inktkussentje (deze is uit een set van Hema)
– En natuurlijk ideetjes!

 

 

IMG_4539

 

Teken op je gum waar je een stempel van wilt maken. Ik koos voor een mini pijltje, dit leek me wel leuk voor onder aan brieven etc. Teken hem zo dicht mogelijk bij de rand, zodat je veel stempels kan maken uit één gum!

 

 

IMG_4540

 

Hier zie je dat ik mijn pijltje heb uitgesneden. Doe dit goed diep, ik denk dat ik ongeveer 2mm heb gedaan. Dit zal het straks een stuk makkelijker maken!

 

IMG_4541

 

Ga nu in de zijkant van het gum snijden. Pas op dat je niet te ver gaat! Doe het in heeeele kleine stukjes, je merkt vanzelf wanneer je bij de verticale sneetjes bent die je eerder hebt gemaakt. Pak dan het losse stuk gum wat je net hebt uitgesneden, er af, en ga zo door tot je alles hebt uitgesneden. Dan ziet het er zo uit als de foto hier boven. Zorg dat de randjes allemaal netjes en strak zijn.

 

IMG_4542

 

En dan het leukste; haal je stempel over een stempelkussen om te kijken naar het resultaat!

 

IMG_4543

 

En dit is mijn resultaat! De bovenste is de eerste die ik printte, de onderste is de tweede keer. Ik ben super tevreden met het eindresultaat, vooral omdat dit mijn aller eerste keer was. Het duurde ongeveer 5 minuten om deze stempel te maken.

 

IMG_4545

 

Ik besloot er meteen nog twee te maken. Ik vind het zo leuk om te doen! In totaal was ik voor deze 3 stempels zo’n 10 minuten/kwartiertje kwijt, en het kost natuurlijk geen drol. Je kan helemaal zelf maken wat je wilt en het is ook nog eens leuk.

Ik ben fan!

 

 

11 reacties op “DIY: heel veel stempels voor €0,25”

 1. Rose schreef:

  Oneee Maaike, ik heb het druk met school maar heb nu echt de drang om naar de action te rennen (oke rijden, wonen in een gat he…) en 10 gummen in te slaan, ZO LEUK! Ook erg leuk om als cadeautje weg te geven!

 2. MamavanElara schreef:

  Jaaaaaaaa gaaf! Kan ik Elara haar naam in haar lettertype gaan stempelen 😀

 3. Sarah schreef:

  Gaaf zeg, vooral dat konijntje vind ik schattig <3

 4. Anne schreef:

  Godver.. Alsof ik nog niet genoeg op mijn to do lijstje had staan! 😉

 5. Evelien schreef:

  Oh wat vet gedaan!! Dat konijntje <3 Ik heb nog zo'n snij mat liggen, dus binnenkort even wat spekgum halen!

 6. Thirza schreef:

  Wow, ik heb heel erg lang niet op je site gekeken. I’m sorry. Het is wel veranderd, positief! Ik vind het echt leuk, ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *