DIY: recycle dingen voor een leuk interieur!

Al een tijdje kreeg ik de vraag eens een DIY te maken, omdat ik vaak DIY projectjes op Instagram of Twitter plaats. Daar ben ik eens mee aan de slag gegaan! Het zou eigenlijk een video worden, maar op een of andere manier ben ik weer eens alle bestanden kwijt geraakt, dus ben ik opnieuw begonnen en heb ik het met foto’s gedaan. Een keer iets anders dan nagels of een gekke video. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Als je me volgt op Tumblr of Instagram, weet je dat ik helemaal in-to wit ben de laatste tijd. Ik wil alles wit. Witte kleren, witte schoenen, en een wit interieur. Ik heb bijvoorbeeld mijn Ikea Expedit kastje van zwart naar wit weten te toveren, en ook kleine dingen in mijn huis konden niet ontsnappen aan mijn witte verf.

 

Wat heb je nodig?
– Een spuitbus witte verf (Action, rond €2)
– Nagellakremover of alcohol
– Doekje of wattenschijfjes
– Lege glazen potjes of blikjes van groenten
– Eventueel versier-dingen zoals lintjes of steentjes

 


Begin met het ontvetten van je potje zodat de verf beter hecht. Ik gebruik hier nagellakremover voor omdat ik geen alcohol in huis heb. Doe dit ook tussen de randjes van de bovenkant!

 


Pak je spuitbus met verf, en schud hem goed voor je hem gaat gebruiken. Op de bus staat ongeveer 2 minuten, maar ik vind 20 seconde genoeg.

 


Hou je spuitbus op ongeveer 20 tot 30 cm afstand van het potje af. Spuit niet meteen een dikke laag! Dan gaat het druppelen, en dat is niét mooi. Doe eerst een heel dun laagje. Laat het dan drogen (deze verf is in 5 minuten droog) en doe dan nog een laagje. Ga zo door tot het helemaal gedekt is. Meestal is 2 laagjes wel genoeg.

 


Laat het drogen en je kan beginnen met decoratie! Dit heb ik overgeslagen omdat ik het wel mooi vind als ze helemaal wit zijn. Je kan bijvoorbeeld nog een leuk gegkleurd lintje om de hals doen, of steentjes plakken waar je maar wilt.

 

 

Als je je dekseltje wilt gebruiken op het potje kan dat natuurlijk ook. Deze kan je ook schilderen! Die van mij liggen nog te drogen, dus die staan niet op de foto. Ik weet nog niet of ik ze er op ga doen, ik vind het wel leuk zo! Leuk om kaarsjes in te zetten.

 


Ik heb mijn potjes op een dienblad gezet met drie leuke vaasjes, beide ook zelf wit gemaakt met deze verf.
Super leuk om te doen, en heel goedkoop. Als je je kamer een make-over wilt geven maar er geen geld voor hebt, bewaar dan je groente-potjes of blikjes en maak ze de kleur die je wilt!

Leuke tip; bij de Action is nu neon roze spuit-verf in de aanbieding!

 

Ik heb nog meer DIY ideetjes, dus als jullie dit leuk vonden ga ik het vaker doen! Yay or nay?
Liefs,
Maaike

 

16 reacties op “DIY: recycle dingen voor een leuk interieur!”

 1. Marita schreef:

  YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY

 2. Mariska schreef:

  Erg leuk! Wit is inderdaad mooi :):)

 3. femketje schreef:

  super leuk! love witte dingen, daar past alles bij!

 4. eva schreef:

  i wanna see your tafeltje! 😀

 5. NailTalk schreef:

  Wat ontzettend leuk! Ik ben ook een grote wit- fan. Zou leuk zijn als je meer DIY’s deed, altijd leuk!

 6. rachel schreef:

  ja doen!! hier nog een DIY muts hihi

 7. Kylie schreef:

  YES please.. ik houd van DIY’s ..
  ben zelf ook graag zo creatief mogelijk met zo min mogelijk budget!!
  dus yess als het aan mij ligt, laat die DIY’s maar komen 🙂

 8. Wat een leuk idee! <3 DIY's!

 9. Dionne schreef:

  Super leuk gedaan! 😀

 10. Gerlinde schreef:

  Ik bedoel het goed, echt waar, maar dit is gewoon een potje wit verven… Het is wel mooi en zo, maar nogal simpel.

 11. Evelien schreef:

  Oh gaaaf! Dit moet ik echt nog eens doen, ik houd van witte accessoires. Zo #clean! Nu nog leuke potjes vinden, though..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *