DIY: Yankee Candle Parfum

Heyhallo!

Als je meerdere blogs volgt ken je het merk Yankee Candle waarschijnlijk wel. Een geweldig merk met heerlijke geurkaarsen. Niet goedkoop, maar gaan wél lang mee. Op sommige geuren ben ik zó verliefd, dat ik ze hele dagen bij me zou willen dragen.. En daar heb ik iets op bedacht; namelijk een Yankee Candle parfum, die ook nog eens budget-proof is!

Hoe? Lees verder!

 

IMG_6349

 

 

IMG_6349

 

Dit is ongeveer wat je nodig hebt.
– Een tart of stukje kaars van Yankee Candle of ander merk
– Kokosvet
– Een magnetronbestendig bakje
– Iets om te roeren
– En een klein blikje om het in te doen, ongeveer ter grootte van een leeg blikje Vaseline.

 

Kokosvet kan je kopen bij de toko maar tegenwoordig ook bij de supermarkt. Voor deze grote pot van een halve kilo (ofzoiets) betaalde ik ongeveer €3 Voor een Yankee Candle tart betaal je ongeveer €1,80, maar daar kan je dan ongeveer 5/6 porties van deze parfum van maken.

 

Doe een stukje tart van je favoriete geur in het bakje. Ik gebruikte ongeveer een blokje van 1,5×1,5cm van Baby Powder. Doe er net zo veel kokosvet in als tart. Zet het voor een aantal seconden in de magnetron en hou het goed in de gaten. Dit is hoe mijn prutje er na een minuut uit zag. Blijf tussendoor roeren.  Je zal zien dat de olie eerst smelt, en de tart er wat langer over doet. Blijf het tussendoor prakken en roeren zodat alle stukjes verdwijnen.
Misschien een goeie tip; zet het bakje in een pannetje water op laag vuur en laat het op deze manier smelten, dan ruikt niet heel je magnetron naar deze geur. Op zich niet erg; maar wanneer je je eten opwarmt zal het ruiken naar, in mijn geval, babybillen. Niet zo chill!

 

Wanneer alles gesmolten is, kan je het in je tinnetje doen. Pas op, want het is gloeiend heet! Laat dit dan ook compleet afkoelen voor je het aanraakt. Gelukkig duurt dat niet zo lang. Ik gebruikte een leeg tinnetje van pepermuntjes. Het lijkt weinig, maar met één veeg heb je genoeg parfum opgepakt voor je polsen en hals. De geur is net zo sterk als wanneer je hem in een brander doet, en daardoor is hij heel zuinig in gebruik.Maak dus niet meteen te veel.

 

 

Dit is de parfum hoe hij er uit ziet op je huid. Het smeert heel soepel en zacht en ruikt verschrikkelijk lekker! Dit is toevallig een witte tart omdat ik de geur als parfum wou, maar als je bijvoorbeeld een donkere tart hebt hoef je niet bang te zijn voor het afgeven van kleur want dat gebeurt niet. Ik heb er ook een van Midsummer’s Night gemaakt en die is donkerblauw. Zie je niets van!
LET OP: Ik weet niet wat voor stoffen er in een tart zitten. Ik ga er vanuit dat het niet heel slecht is, omdat je het natuurlijk ook inademt wanneer er een brandt in je huis. Het kan zijn dat je huid er slecht op reageert, dus test het eerst even op je pols. Ik en mijn gevoelige huidje hebben er geen last van en de olie in de parfum is juist heel fijn. Ik zit er zelfs aan te denken er een mousse van te maken die ik dan over mijn hele lichaam kan doen, maar dan wel met wat minder geur er in, haha.
Een tart van Yankee Candle bestaat uit allerlei kleine bolletjes en wanneer je goedje niet compleet gesmolten is kan het zijn dat je nog zo’n bolletje tegen komt. Don’t worry, wanneer je er een paar keer overheen wrijft smelt die heel langzaam weg.

 

Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vonden, en vooral of jullie het gaan proberen of al hebben gedaan én hoe het je bevalt. Oh, en welke geur natuurlijk!

 

Liefs,
Maaike

5 reacties op “DIY: Yankee Candle Parfum”

 1. Roxanne schreef:

  Leuke DIY! Nog meer genieten van YC wax tarts 😀
  Alleen ja, omdat we niet goed weten wat in zo’n tart zit, is het wel even testen of het je huid niet irriteert enz

 2. Iep schreef:

  Wat een leuke DIY!
  Liefs Iep

 3. Lois Lorinde schreef:

  Zo super leuk! Ik heb het meteen geprobeerd. En mijn gevoelige (eczeem) huid heeft niet gereageerd! Nou durf ik het nog niet ergens anders dan op mijn polsen te smeren, maar ik ben aangenaam verrast 😀

 4. Evelien schreef:

  Dit is echt geniaal, ga hem van de week ook doen! Maar dan met Fluffy Towels of Clean Cotton, en dan voor het slapen gaan opsmeren omgzzz ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *