FAQ

Photobucket

Kwasten

Op de vraag waar ik mijn kwastjes vandaan haal is maar één antwoord: eBay. Vanaf het begin dat ik met nail art bezig ben, gebruik ik al dezelfde kwasten. Dat is toch al 5 jaar. Ze doen hun werk prima, dus waarom zou ik ze ergens anders voor misschien wel meer geld kopen? 
Ik gebruik vooral het kleinste kwastje uit dit setje. Helaas is de kleinste soms nog te dik en dus heb ik het grotere kwastje – dat nooit werd gebruikt – geëpileerd tot drie-harig. Het werkt perfect!

Als je niet op eBay mag/kan/wil kopen, kijk dan eens in het Essence schap bij Kruidvat, of in een hobbywinkel in de buurt. 
Maak altijd je kwastjes schoon voor én na je iets gaat maken. Waarmee je het schoonmaakt, ligt aan waarmee je werkt. Als je met acrylverf werkt kun je ze schoonmaken met een vochtig doekje of in een glas water, maar als je met nagellak werkt gaat het prima met nagellakremover. Zorg dus altijd dat je deze dingen in de buurt hebt!

 

 

Dotters


Om stippen/rondjes te zetten gebruik ik dottingtools. ‘Wat?!’ Dottingtools! Dat zijn een soort kwastjes, maar dan met een zilver bolletje. Deze ‘dip’ je in nagellak en zet je dan op je nagel, waardoor je een perfect rondje krijgt. Ik heb mijn setje hier gekocht, maar je kan ze ook zelf maken. Pak een potlood met gummetje achterop en een knopspeld (een speldje met een bolletje achterop, om kleren mee af te spelden), en prik die in het gummetje. Tadaaa!

 

 

Photobucket

 

Nagellak of verf?


Tot een aantal jaar terug heb ik altijd nagellak gebruikt om te nail-arten. Ik vond het wel prima. In de meeste gevallen dekte het goed, en ik had genoeg kleurtjes tot mijn beschikking. Wel is het een nadeel dat nagellak zo snel dik wordt en je een klont aan je kwastje krijgt, waardoor je geen dunne lijntjes kan trekken en je werkelijk na elke streep je kwastje moet schoonmaken.

Ik wist dat veel andere mensen acrylverf gebruiken, maar ik had het nog nooit geprobeerd. Totdat ik voor een paar euro wat tubes verf kocht bij Pipoos. Ik nam het mee, probeerde het uit, en werd verliefd. Ik gebruik het vooral voor dunne lijntjes, want het is dunner dan nagellak en dus beter mee te lakken. Daarbij dekt het goed, waardoor je niet op zoek hoeft naar die ene speciale dekkende nagellak. 
Als je acrylverf gebruikt, zorg dan dat je na elk laagje een topcoat aanbrengt en dit goed laat drogen. Wanneer je dan een foutje maakt, kan je het er makkelijk af vegen met een vochtig doekje of vochtig wattenstaafje, waardoor je niet helemaal op nieuw hoeft te beginnen.

 

 

Photobucket


Hoe krijg je lange en sterke nagels?

Hier heb ik helaas zelf geen ervaring mee. Ik heb van mezelf heel sterke nagels waardoor ik ze erg lang kan laten groeien, zonder dat ze splijten of breken. 
Voor lange nagels hoeft het witte van je nagel niet perse lang te zijn. Je kan ook zorgen dat je nagelbed (het roze van je nagel) groter wordt! Dit kan je doen door een paar keer per dag een lekker dikke, voedende creme (Lemony Flutter for the win!) op je nagelriemen te smeren en ze zachtjes terug te duwen. Masseer het goed in, daar worden ze zacht van en je krijgt minder ‘velletjes’. Vaseline en Zwitsal zijn hier ook prima voor.

Dat nagels sneller zouden breken wanneer je vaak je nagels lakt en met aceton in de weer bent, is onzin. Mijn nagels breken echt héél weinig en áls ze breken komt het door mijn eigen schuld. Dat ik een muur in elkaar aan het slaan ben met mijn nagels, bijvoorbeeld.

 

 

Oefenen, oefenen, oefenen…

‘
Maar Maaike, waar haal je het geduld vandaan?’ ‘Hoe krijg je van die dunne lijntjes?’ Het antwoord: oefenen. Rome is ook niet in één dag gebouwd (hè, wat origineel…), en ik kon ook niet alles meteen goed. Ik doe mijn eigen nagels nu zo’n vijf jaar en leer nog steeds van iedere keer. Hoe vaker je iets doet, hoe beter je er in wordt.

 

 

Nog wat kleine, maar niet onbelangrijke tips


– Zorg voor vetvrije nagels, dan pakt de nagellak goed en blijft het beter en langer zitten
.
– Gebruik een basecoat! Als je dit niet doet is er een grote kans dat je nagels verkleuren
.
– Blijf smeren voor gezonde nagelriemen en minder velletjes
.
– Vijl altijd je nagels één richting op
.
– Zorg dat je kwastjes schoon zijn voor je begint
.
– Neem de tijd! Je nagels zijn niet in twee dagen lang, en mooie nail-art zit er niet in een half uurtje op.