Knutsels van de week #1

Ola chica’s!

Een tijdje terug vroeg ik op Twitter aan mijn volgers of zij het leuk zouden vinden om aan het einde van de week alle knutsels die ik gemaakt heb, in één artikel te zien. Hier werd héél enthousiast op gereageerd, dus bij deze start ik een nieuwe serie; de knutsels van de week! Deel 1 staaaarts…. now!

 

10991251_755249967905650_2538319938780516314_n

 

 

 

 

10959443_755249997905647_7483060411850880917_n IMG_4043

 

Voor Valentijnsdag kreeg ik een ontiegelijke shitload aan bestellingen binnen om schilderijtjes te maken. So I did! Ik heb me helemaal kapot geschilderd (lees: van 7 in de ochtend tot 2 in de nacht), en heb besloten dit niet meer zo te gaan doen. Ik vind het te leuk om schilderijtjes te maken voor jullie, dus stoppen doe ik niet, maar ik ga het wel tot een bepaald aantal beperken zodat ik ook nog tijd voor mijn eigen creatieve ideetjes en andere (huishoudelijke! mega afwas na afgelopen week) dingen.

 

 

IMG_3714

 

Ook ben ik eindelijk weer een stukje verder gekomen met mijn tasje dat al maanden in de la ligt. Ik ben hier heel lang geleden al aan begonnen. Er komt een Air Max 1 op te staan (verrassend…) en die is gemaakt van wol. Het kost echt uren om hem af te maken, maar mijn ‘goede voornemen’ is nu eerst deze af te maken voor ik weer iets nieuws begin.

 

IMG_4098

 

Donderdag en vrijdag was ik bij mama thuis. Daar heb ik mijn minion kostuum voor carnaval afgemaakt. Helaas zijn de foto’s niet heel mooi geworden, maar ik beloof dat ik deze volgende week met jullie zal delen.
De laatste weken is mama helemaal gek van haken. Ze maakt heel veel toffe granny squares voor dekens, en ook voor mij is ze een deken (allemaal witte granny’s) aan het haken. Ik was begonnen met een easy recht lapje, mama maakte hem af, en ik maakte er een konijntje van. Is hij niet schattig?

 

10991251_755249967905650_2538319938780516314_n

 

En als laatst, maar misschien wel mijn favoriet, een klein kastje. Ik kreeg van mama een figuurzaag met nog wat hout, en daar heb ik dus gebruik van gemaakt vanmiddag. Ik ben er twee uur mee bezig geweest! Hij is 3 cm breed. Ik hem hem eerst beschilderd met een laagje Gesso, en daarna met een laagje baby blauwe verf, en de randjes afgeschuurd toen alles droog was. Al een hele tijd (lees: aantal jaar) ben ik in-to miniatuurtjes voor poppenhuizen van bijvoorbeeld hout en fimo, en nu heb ik besloten er ook aan te beginnen. Dit is dus nog niet het laatste miniatuurtje wat jullie van mij zullen zien!

 

Verder stond mijn week natuurlijk in het teken van een cadeau voor mijn Valentijn, maar daar heb ik geen foto’s van gemaakt.

Wat hebben jullie deze week gemaakt? En wat is jullie favoriete knutsel die ik afgelopen week heb gemaakt?

 

Liefs,
Maaike

 

4 reacties op “Knutsels van de week #1”

 1. Knoflook schreef:

  Beste Maaike,

  Na het leven van je laatste blog update vond ik mezelf erg beduusd achter mijn 22”inch HP scherm.

  Verward heb ik je post daarom nogmaals doorgelezen om te kijken of het een misverstand zou betreffen, maar helaas.

  Mijn verbazing werd geschetst en wel op een neoplastistische manier. Zo perplex liet jij mij achter.

  Neem mij niet kwalijk maar normaliter laat je mij vergenoegd achter met je frequente kronieken, maar -het moge duidelijk zijn dat ik mezelf niet hoef te recapituleren- Dat was deze keer dus niet het geval.

  Want wat pronkte daar in het zogeheten kopstuk?

  ”Ola chica’s!”

  Hier wil ik graag: Pardon! op roepen, mochten het baten.

  Ik ben namelijk helemaal geen chica en vooral geen meerdere. Ik zelf; maar ook een bevoegde arts heeft kunnen concluderen dat ik van het Y- chromosoom ben: EEN MAN.

  Daarnaast heb ik voldoende Spaans kunnen opdoen, om te kunnen proclameren dat ”Ola” in deze zin, abusief gebruikt woord. Ola betekent namelijk golf; als in de beweging van water. Of als je het commercieel wilt bekijken is ”Ola” een ijsje.

  Het ”Ola” dat jij hier zo geriefelijk gebruikt word namelijk gespeld als: ”Hola.’ of te wel een begroeting.

  Had je vaker opgelet toen je moeder van uit de huiskamer in het dorpje daar aan de Duitse grens het Nederlands dictee op NL1 mee speelde, was deze schaamteloze vertoning je misschien bespaard gebleven.

  Hoewel het het Spaans betreft.

  Met vriendelijke groet,

  Aijo, dat is Knoflook in het Spaans.

 2. Aniek schreef:

  Wat een leuke, creatieve dingetjes weer! Ik vind dit soort artikels erg tof en ik bewonder elke keer weer wat jij uit je handjes tovert 🙂

 3. Roxanne schreef:

  Dat konijntje, zo enorm cute! En ik heb het eindresultaat gezien van je schilderij voor Kimberley, mooi geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *