Aardig zijn.

paaz

 

Aardig zijn. Het klinkt zo simpel en vanzelfsprekend, maar dat is niet voor iedereen het geval. Zelf kan ik best een bitch zijn door kleine opmerkingen te maken die niet altijd even aardig zijn. Dit komt vooral uit mijn eigen onzekerheid. Ik bedoel het niet verkeerd, ik wil ook niemand pijn doen, en vaak merk ik het zelf niet eens. Tot het te laat is…

Als er iets is wat ik de laatste tijd heb geleerd, is het om altijd aardig tegen iemand te zijn en je excuus aan te bieden als dat nodig is. Het kan zomaar eens te laat zijn waardoor jij eeuwig met een schuldgevoel zal leven, dus denk na voor je wat zegt en doet. Een kleine opmerking kan iemand net te veel zijn, want je weet niet wat er al in dat hoofd afspeelt.

“Always be kind.
Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.”

11 reacties op “Aardig zijn.”

 1. Nailtalk schreef:

  Mooi gezegd. En zo waar! Er zijn zo veel onder ons die een ontzichtbare strijd voeren. Ik ook. Elke dag. Een vriendelijk woord kan zoveel goed doen!

 2. Sarah schreef:

  Mooi geschreven en zeker iets waar we aan herinnert mogen worden.

 3. Lauriëtte schreef:

  Mooi geschreven 🙂 Mag ik vragen waar dat stukje van is uit het boek?

 4. Yvet schreef:

  Mooi gezegd, doet me goed .
  Als iedereen dit nou eens zou doen..

 5. Manon schreef:

  Heel mooi en zo waar <3

 6. Patoirblog schreef:

  Dit heb je mooi verwoord. Ik geef je hier helemaal gelijk in.

 7. Roxanne schreef:

  Goed omschreven

 8. Ellis schreef:

  Goed gezegd en zeker waar. Ik heb het idee dat ik dat stukje tekst (van de foto) eerder gelezen heb. Komt het uit het boek ‘Vita’ van Matthijs Kleyn, toevallig? Zo niet, dat boek moet je echt een keer lezen. Gaat over een vrouw die depressief is en dan helpt haar vriend haar om te sterven. Heel indrukwekkend verhaal.

 9. Rachel schreef:

  Mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *