DIY: fotolijstje van papier

Heyaaaa! Daar ben ik weer eens. Long time no see. Er is veel veranderd in mijn leven de afgelopen maanden, ik voel me een stuk beter dan voorheen, en daar ben ik flink van aan het genieten, haha. Dus sorry voor het feit dat er zo weinig updates op mijn blog staan, maar ik ben weer even terug! Ik heb een boel DIY’s in de planning die ik aankomende week ga uitvoeren. Vrijdag komt mijn moeder samen met een vriendin van haar, bij mij thuis knutselen. Daar komen sowieso nog wel foto’s van online, want ik ga er vanuit dat er leuke dingen gemaakt gaan worden.

Weer geen nail-art dus, sorry!

Dit keer maak ik fotolijstjes van papier, zonder gebruik van lijm. Als je hem zelf ook wilt maken; het patroon staat onderaan dit artikel!

 

IMG_3548

 

IMG_3543

 

Begin met het uitknippen van je patroon. Ik heb het zelf gewoon op een wit A4tje geprint, omdat het bij mij toch niet lang aan mijn muur blijft hangen. Ik raad je aan om het te printen op stevig papier, het liefst knutselkarton. Ook kan je gaan voor een ander kleurtje, maar omdat mijn interieur vooral wit is, heb ik het zo gelaten.

 

 

 

IMG_3545

 

Als je dat gedaan hebt, kan je gaan vouwen. Vouw de geprinte kant naar binnen, zodat je straks niet de lijnen ziet. Vouw het heel strak, anders krijg je hem straks niet netjes in elkaar!

 

 

IMG_3546

Schuif de hoekjes van de lange kant in de zijkant van de smalle kant. (zeer duidelijk en zo)
Hou één kant van het lijstje nog open.

 

 

IMG_3540

Daar schuif je namelijk de foto in! De foto die ik gebruikte is 10x15cm, zoals een normale foto. Echter zal je niet heel de foto zien, dus hou daar rekening mee.

 

 

IMG_3548

 

Vouw de laatste kant nog dicht, en je bent klaar! Je kan eventueel nog wat pritt toevoegen in de hoekjes zodat je die gleuven niet ziet, maar dat heb ik niet gedaan.
Omdat je fotolijstje niets weegt, kan je deze heel makkelijk aan de muur plakken met een stukje dummie, hij zal niet vallen!

 

Het patroon kan je hier vinden.

Liefs,
Maaike

9 reacties op “DIY: fotolijstje van papier”

 1. Roshelle schreef:

  Dit vind ik echt leuk! Lijm is zo’n gekloot altijd!

 2. Robin schreef:

  Oh leuk! Lekker doorgaan met Bloggen je diy’s zijn altijd heel origineel 🙂 Voel je niet schuldig als je even niet blogt het is geen verplichting. Alles wat komt is leuk!

 3. Anniek schreef:

  Wat fijn dat het weer wat beter bent! Leuke diy 🙂

 4. Anniek schreef:

  *beter gaat bedoel ik haha

 5. Kylie schreef:

  superleuke DIY! i love it..

 6. Ellis schreef:

  Dit is geniaal.

 7. Lianne schreef:

  Oh wauw! Heb het lijstje al voorbij zien komen op je insta maar nooit gezien dat het van papier is gemaakt.. ö

 8. Karel schreef:

  Wat een leuk idee. Wilde al gelijk aan de slag. Alleen de link naar het patroon werkt niet meer. Is er nog een voorbeeld beschikbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *