DIY: potjes met schattige bloemetjes

Als je me volgt op Instagram of Twitter, heb je al gezien dat ik de laatste tijd erg veel potjes en kistjes aan het schilderen ben zoals ik vorige week op mijn nagels deed. Ik kreeg er zo veel leuke reacties op, dat ik besloot een DIY er van te maken. Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk!

 

 

Wat heb je nodig?

– Een pot van groentes of jam oid, die van mij heb ik wit gemaakt. Je kan ook een houten doosje gebruiken.
– Verf in donkerroze, wit en donkergroen
– Kwastje en wattenstaafje
– Blanke lak om het af te maken, maar dit heb ik niet in huis dus heb ik overgeslagen

 

Begin met het mengen van je roze en witte verf. Maak een flinke hoeveelheid, want als het op is terwijl je nog niet klaar bent, krijg je nooit meer de zelfde kleur als je eerder hebt gemaakt. Doe het bijvoorbeeld in een klein potje of bakje dat dicht kan, dan kan je het nog vaker gebruiken.

Belangrijk bij mengen van verf is dat je véél van de lichte kleur gebruikt, en beetje bij beetje van de donkere toevoegt. Dus in dit geval véél wit, met een beetje roze. Anders is het zo donker, dat je veel te veel witte verf nodig hebt om het licht te maken!


Als het gelukt is met het mengen van de verf en je de gewenste lichtroze kleur hebt, ga je met een wattenstaafje ‘stempelen’. Ik stempelde bloemetjes met 3 stippen. Je kan er ook voor kiezen om er meer te doen.

 


Terwijl dit droogt, meng je de groene kleur met wit. Dit is voor de blaadjes. De blaadjes maak je met je kwastje door kleine V en W-vormpjes tussen de bolletjes in te zetten.

 


Ondertussen is de roze kleur gedroogd, en kan je beginnen met het donkerroze. Hiermee zet je C-vormpjes over het lichtroze heen. Zoals je ziet hoeft het niet netjes. Van dichtbij is het een zooitje, maar van veraf ziet het er uit als bloemetjes!

 


Met de donkergroene kleur ga je licht over het lichtgroene heen door streepjes te zetten, voor een realistisch effect. Ook dit hoeft niet heel netjes. Doe er eventueel nog een leuk lintje omheen, en je bent klaar! Je kan de deksel wit spuiten en er op doen, maar ik doe dit niet omdat ik hem open wil houden. Je kan ook een labeltje aan het lint hangen met een naam als je hem als cadeautje wilt geven, of met  iets dat je in de pot bewaart. Ook kan je de witte achtergrond wisselen voor blauw. Cute!

Ik ben fan, en beschilder alle potjes en doosjes die ik tegenkom.

 

Als jij dit na maakt, laat het me dan zien op Twitter, tag het op Instagram met hashtag #entirelynails, of plaats het op mijn Facebook-pagina. Vind ik leuk!

 

Liefs,
Maaike

25 reacties op “DIY: potjes met schattige bloemetjes”

 1. Bianca schreef:

  Super leuk! Ik wou dat ik zo creatief was. maar dit lijkt me nog wel te doen!

 2. Josephine schreef:

  Omg te leuk, ook zo netjes :O

 3. Priscilla schreef:

  Wauw, dat is superleuk geworden! Ook leuk om cadeau te doen.

 4. Kelly schreef:

  Oh deze zijn wel heel erg schattig zeg! Leuk gedaan. (:

 5. Kylie schreef:

  wauw, vind dit er zo leuk uitzien!! dat word verf inslaan en knutselen maar 🙂

 6. Mariska schreef:

  Heb ze al gezien op Twitter.. erg leuk 🙂

 7. femketje schreef:

  Omg zo cute :3

 8. Emilia schreef:

  Ahhh dit ziet er echt ontzettend leuk en schattig uit! 😀 Heel origineel ook. Ik zou er alleen zelf denk ik niet het geduld voor hebben, het lijkt me best veel werk!

  • Maaike schreef:

   Ik heb over de witte pot ongeveer een uurtje gedaan! Over de blauwe kistjes denk ik een half uurtje.. Valt heel erg mee 😀

 9. Soraya schreef:

  Prachtig gedaan!

 10. Ewa schreef:

  Zo leuk! ik denk dat het ook wel leuk kan zijn als kaarshouder als je de achtergrond doorzichtig laat. 🙂

 11. lisa schreef:

  Ik zou het zelf echt niet kunnen. Maar dit ziet er pretty uit! Toen ik de eerste foto op instagram voorbij zag komen, dacht ik dat het gewoon zo uit de winkel kwam haha. Compliment dus!

 12. Katrien schreef:

  Dit is zoo leuk! Leuk idee voor een cadeautje 🙂 Ga ik onthouden! x

 13. Emma schreef:

  Zo leuk! Zeker dat ik het een keer ga doen.

 14. Mariska schreef:

  De witte is beautiful!

 15. NailTalk schreef:

  Echt super leuk! Mooi gemaakt!

 16. Wauw, echt heel mooi gedaan!

 17. Suzanne schreef:

  Wow super leuk! Voor wat voor dingen gebruik je deze potjes nu? Of staan ze er alleen voor de sier?

 18. Sarah schreef:

  Ze zijn zo cute! Ik denk dat ik het zelf ook eens ga proberen c:

 19. Eva Leek schreef:

  Zooo schattig!!

 20. Anne schreef:

  Heel erg leuk en mooi gedaan!

 21. Maja schreef:

  Echt zoo schattig!! waar koop jij je acryl verf??

 22. Karlijn schreef:

  Wat leuk gedaan! Ik heb bij mijn ouders heel veel potjes gespaard voor een diy, maar ik heb ze vast niet allemaal nodig. Kan ik mooi met de andere zoiets doen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *