DIY: Roosjes van papier

O o o, ik heb weer iets nieuws hoor. Als ik eenmaal iets heb wat ik leuk vind om te maken, blijf ik er mee bezig tot ik er in om kom. Ik zit tegenwoordig hele dagen roosjes te maken. Vandaag deel ik ze met jullie, omdat het morgen Valentijn is! Leuk om op een (cadeau)doosje te plakken.

 

Wat heb je nodig?
– Papier
– Potlood
– Mesje of schaar
– Dottingtool of knopspeld
– Lijm
– Eventueel verf

 

IMG_5026

Begin met het tekenen van blaadjes/druppels/pijnboompitten. Zorg dat ze verschillende groottes hebt. Sowieso klein en groot. Ik doe het trouwens met een wit A4tje, en schilder ze als ze klaar zijn. Je kan ook gekleurd papier of bijvoorbeeld vouwblaadjes gebruiken.

 

IMG_5027

Snij of knip de blaadjes uit. Ik doe het met een scherp knutselmesje.

 

IMG_5028

Leg ze op een stevige, maar zachte ondergrond. Ik gebruik hier mijn knutselmat voor. Hij is hard genoeg om op te snijden, maar je kan hem nog wel ‘indrukken’.

 

IMG_5029

 

Met een grote dottingtool (of de achterkant van een knopspeld) ga je over de blaadjes heen, zodat ze bol gaan staan.

 

IMG_5030

 

Dan heb je dit! Als je geen dottingtool hebt, kan je ook de blaadjes ‘bollen’ met je nagels. Alsof je slingers krult zoals een bloemist of dame bij Douglas dat doet!

 

IMG_5031

 

Pak dan het kleinste blaadje, en plak deze om iets duns heen, met de bolle kant buiten. Ik heb een dottingtool waar het balletje van afgebroken is, dus die heb ik er voor gebruikt. Je kan er ook een speld of satéprikker voor gebruiken.

 

IMG_5032

 

Ga hier mee door. Ik heb uiteindelijk drie kleine blaadjes er omheen geplakt om de kern van het roosje te krijgen.

 

IMG_5034

 

Ga nu verder met de wat grotere blaadjes, en deze plak je andersom! Dus met de holle kant buiten. Ga ook daar mee verder. Overlap ze een beetje, tot je een mooi roosje krijgt. Je kan ze nog wat kleiner knippen als je wilt, en je kan ze ook nog wat vouwen.

 

IMG_5036

 

Klaar!

 

IMG_5037

 

Schuif het roosje van het speldje af, en je hebt dit!

 

IMG_5038

 

Ik heb ze nog geverfd met acrylverf met een heleboel water. De randjes zijn daardoor wat donkerder dan de rest. Cute!

 

Wat ik er mee ga doen weet ik nog niet, want ik heb geen Valentijn. Ik wil er misschien een heel doosje (deksel) mee beplakken, dus dan ben ik nog wel even zoet!

Wat ga jij doen met Valentijnsdag? 

 

 

 

7 reacties op “DIY: Roosjes van papier”

 1. Yak Man schreef:

  omg, dat is dus super schattig! Ik was van plan om nep bloemen te kopen dat in een fotolijstje te doen, maar deze zijn een stuk goedkoper en meteen ook heel erg schattig! 😀

 2. Dana schreef:

  Ontzettend leuke DIY!

 3. Mandy schreef:

  Erg leuk gedaan!

 4. Lisa A schreef:

  Wat n leuk idee! x

 5. Ellen schreef:

  Wat mooi gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *