Gastblog: Jard

 

Ik las laatst het stukje van Maaike dat ze een tijdje geen artikelen meer zou gaan maken, erg jammer natuurlijk. Maar toen ik las dat ze haar lezeressen vroeg om een gastartikel te maken werd ik eigenlijk ook wel heel enthousiast! Dus heb ik een artikel geschreven waarin ik een leuke nail art laat zien en ook ga ik vertellen hoe je hem maakt.

Eerst zal ik een klein beetje over mezelf vertellen. Ik ben Jard, ik ben 16 jaar en mijn grote hobby is nagellak en nail art, ik ben er elke dag wel mee bezig. Een andere hobby van mij is lezen en dan vooral blogs lezen. Ik zag dit als een mooie kans om mijn twee hobby’s te combineren.

Ik heb een hele tijd zitten denken wat ik zou maken. Het moest niet te simpel zijn, want ik wil natuurlijk wel een beetje indruk op jullie maken, haha! Maar ook mocht het niet te moeilijk zijn omdat jullie het wel moeten kunnen namaken. Ik wilde ook iets origineels maken, dus het mocht niet iets zijn wat je al heel veel ziet op blogs enzovoort. Nou ik kan je vertellen, dat is knap lastig! Dat laatste is dan ook niet helemaal gelukt. Ik had verschillende dingen bedacht die ik kon gaan maken maar ik heb het zelf allemaal al wel eens voorbij zien komen.

Ik gebruik voor deze nail art een techniek die jullie vast allemaal al wel kennen, ik gebruik namelijk een sponsje om een gradiënt te maken. Het is een nail art geworden die er best wel spectaculair uitziet maar die eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om te maken, als je maar een beetje geduld hebt. Ik moet je vast waarschuwen, neem de tijd voor deze nail art, vooral om hem te laten drogen. Je gebruikt namelijk erg veel laagjes!

Kijk snel mee!

 

 

Wat heb je nodig:

-base coat en top coat
-glitter top coat
-sponsje
-eventueel een pincet
-gele lak
-licht oranje en iets donkerder oranje nagellak
-rode lak
-zwarte striper

Je kunt wat minder laagjes aanbrengen door 3 kleuren te gebruiken voor je gradiënt. Je kunt ook de glitter top coat weglaten.

 

 

Je begint natuurlijk met een base coat zodat je nagels niet verkleuren. Bij mij heeft de base coat helaas niet altijd even goed zijn werk gedaan, dus een foto daarvan zal ik jullie besparen.

Daarna breng je de gele lak aan. Je kunt natuurlijk ook andere kleuren kiezen, begin dan met de lichtste kleur.

Breng deze lichtste kleur aan op het onderste stukje van je nagel (op de foto het bovenste gedeelte), bij je nagelriem. Doe dit tot ongeveer 1/3 van je nagel. Ik heb eerst mijn hele nagel gelakt maar toen bedacht ik me dat dit niet zo slim is omdat je dan heel veel lagen krijgt aan de bovenkant van je nagel, waardoor je grote kans hebt dat je nail art niet zo goed droogt. Dus het tweede laagje heb ik wel alleen op de onderkant van mijn nagel aangebracht.

 

 

Als de lichte kleur droog is pak je een sponsje. Je kunt hem gewoon met je hand vasthouden maar ik vind het fijn om een heel klein stukje af te scheuren en dit vast te houden met een pincet, omdat je een klein stukje hebt zie je beter wat je doet. Pak de lichte oranje kleur en breng hier een beetje van aan op het sponsje. Liever te weinig dan te veel. Je kunt eventueel op een papiertje testen of je er niet teveel aan hebt zitten. Nu ga je dit sponsen op je nagel. Begin ongeveer op de helft en ga steeds een stukje dichter naar je nagelriemen toe zodat de kleur steeds minder geconcentreerd wordt. Zorg dat je ook wat van de gele kleur blijft zien.

 

 

 

Dan heb je uiteindelijk dit.

 


Als je ervoor kiest om een glitter top coat te gebruiken breng je die nu aan. Dit mag best als de nagellak nog een beetje nat is want zo zorg je dat de kleuren nog iets mooier in elkaar overlopen. Ik heb 2 laagjes gebruikt. Je hebt nu al best veel lagen op je nagel zitten dus laat alles heel goed drogen.

 


Vervolgens ga je met een zwarte striper de figuurtjes op je nagels maken. Gebruik een zo dun mogelijk kwastje en maak de lijntjes zo dun mogelijk. Dit doe je door, bijvoorbeeld bij de palmboom, van binnen naar buiten te werken en aan het eind steeds minder druk te zetten. Zorg ook dat er geen dikke klodder nagellak aan je kwastje zit.

Laat alles even drogen en breng een top coat aan. Het liefst een sneldrogende top coat zodat de vele lagen sneller droog zijn. Maak eventueel de randjes langs je nagel schoon met een wattenstaafje en nagellakremover. En vergeet als laatste stap niet om een foto te maken van je mooie nail art!

 

Veel succes, en vooral: have fun!
Wauw! Kunnen jullie je voorstellen dat ik in shock was toen ik dit in mijn mailbox kreeg? Ik voel me zeer vereerd dat ik zo een mooi design mocht plaatsen, dankjewel Jard!

Heb jij wel eens de sponstechniek gebruikt?

18 reacties op “Gastblog: Jard”

 1. Norma schreef:

  Dit is kunst!

 2. Yak Man schreef:

  Weijo! Die is echt gaaf zeg!

 3. Charile schreef:

  Wauw, dat ziet er heel mooi uit! Mooie nagels heb je 🙂
  x

 4. Marieke schreef:

  Aaah wat enorm leuk!

 5. lisa schreef:

  (L) supper leuk

 6. Claudia schreef:

  Prachtig! Wil spontaan op vakantie! (Met zulke nagels natuurlijk!)

 7. Karen schreef:

  Prachtig gemaakt!
  Mijn gradient is nooit zo mooi 🙁 maar ik blijf proberen 😉
  xx

 8. Sanja schreef:

  Jaja, deze vind ik ook goed! Jammer genoeg kan ik deze niet namaken denk ik..

 9. Anick schreef:

  super mooi jard:) jaloers op je nagellak kunsten!

 10. Denise schreef:

  Wauw super mooi!

 11. bobbie schreef:

  woooww die is echt mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *