Mijn nieuwe tattoo!

Aangezien jullie vaak reageren dat jullie ook wel wat persoonlijkere dingen willen zien en lezen, en ik het heel graag wil delen, wil ik jullie graag mijn nieuwe tattoo laten zien! Het is mijn tweede tattoo, en de tweede met betekenis. Ik heb ongeveer twee jaar geleden ‘believe’ op mijn zij laten zetten, omdat ik meer in mezelf moet geloven. Mijn nieuwe tattoo heeft ook zo’n soort betekenis, lees maar verder!

 

Net gezet. Het paarse randje hoort er niet bij en is ondertussen al verdwenen.

Ik verwacht geen negatieve comments te krijgen (het is hier geen YouTube), maar ik hoop van harte dat jullie je een beetje kunnen gedragen aangezien het heel persoonlijk gaat zijn. Je eigen verhaal neerzetten mag natuurlijk ook, dan voel ik me al iets zekerder, haha. Het gaat een heel persoonlijk stuk worden, dus bereid je voor.

Al sinds ik fatsoenlijk kon denken (can I?!) wist ik dat ik anders was. Ik was onzeker, raar, en daarom een makkelijk doelwit om gepest te worden. Dit gebeurde dan ook. Het heeft mijn hele middelbare schooltijd (vier jaar) geduurd. Ik woonde ook niet meer thuis maar op een groep waar ik me niet altijd heel fijn voelde, waardoor ik nergens met mijn verhaal en gevoelens heen kon. Ik werd dus depressief. Hierdoor wou ik niet naar school, en bleef ik thuis. Iets wat niet heel slim is als je je zo slecht voelt. Toen ik 18 werd heb ik mezelf laten testen op stoornissen en daar kwam uit dat ik chronisch depressief ben (dus altijd depressief) en een boel angsten heb. Vooral sociale angsten. Dat ik chronisch depressief ben betekent niet dat ik 24/7 zielig ben en zit te janken hoor, totaal niet. Ik ben juist heel vrolijk en druk altijd. Maar zodra ik in bed lig, tijd heb om te denken, of wanneer ik graag gezelschap wil maar niemand tijd heeft, gaat het fout. Dan voel ik me mega verrot, eet ik niet, of juist heel veel, en wil ik alleen maar slapen. Dat ik me zo voel kan voor een uurtje zijn, maar ook een aantal weken. Het klinkt misschien als een doorsnee tiener-moment, maar het zit dan echt heel diep.

Toen ik twee jaar geleden in een mega-dip van ongeveer een maand belandde, besloot ik dat het genoeg was. Ik was op dat moment op school, met klasgenootjes om me heen. Ik keek rond, en ik besefte me dat ik niets heb om me k#t over te voelen. Ik deed een leuke opleiding en het ging goed, ik had vrienden en vriendinnen om me heen die er voor me waren, en ik had over het algemeen niets te klagen. Ik maakte diezelfde dag nog een afspraak (of ja, een klasgenootje deed dat voor me.. faalangst hè..) en liet twee dagen later een tattoo zetten.

Dit is hem. Believe, op mijn zij, net onder de rand van mijn bh. De foto is wat onduidelijk, en op dat moment is hij net gezet. Ik koos voor ‘believe’ omdat ik meer in mijzelf moet geloven. Zoals ik al schreef heb ik veel angsten en ben ik over het algemeen erg onzeker, iets wat helemaal niet nodig moet zijn! De plek heb ik gekozen omdat ik meer moet accepteren hoe ik er uit zie onder mijn kleren. Ik ben erg onzeker over mijn lichaam en gewicht, en als daar een mooie tattoo zou zitten zou ik vaker op die manier naar mij kijken. En natuurlijk ook omdat het gewoon een hele mooie plek is!

Ik ben blij met mijn tattoo, maar ik vind hem te klein. Ik wil hem laten bijwerken. Groter, en met sierlijkere letters, maar wel nog steeds believe!

Ik heb hem laten zetten bij Liquid Sky in Nijmegen, en ik moest er 3 minuten voor (in de knoop) liggen. Ik zou niet terug gaan naar deze shop voor een tattoo, maar dit is puur persoonlijk. Ik voelde me er niet op mijn gemak en ik had het idee dat ik als gek gezien werd, ofzo. Maar dit is natuurlijk voor iedereen anders! Het deed wel verschrikkelijk pijn daar. Je ribben zijn hard, en als daar met een naald overheen gekrast wordt is dat niet prettig!

 

Mijn tweede tattoo, zoals ik al zei, komt qua betekenis in de buurt. Op dit moment ben ik erg gelukkig. Ik heb een eigen appartement waar ik het naar mijn zin heb, ik heb mijn mode-diploma gehaald en doe nu een etaleur opleiding die heel leuk is, ik heb leuke vriendinnen, maar toch zijn er nog veel angsten die mij tegenhouden bepaalde dingen te doen. Ik moet meer lef hebben, meer op avontuur uit gaan en niet zo veel thuis zijn. Ik moet dingen ondernemen, meer contacten leggen (ook voor de site!), en als mensen me vragen iets leuks te gaan doen moet ik vaker ‘ja!’ zeggen en niet bang zijn. “Ik leef, en dat moet ik niet vergeten.”

De plek is ook met een soort reden gekozen. Ik wou hem sowieso op mijn hand, zodat ik hem vaak zie en er aan herinnerd wordt waarom ik hem heb laten zetten. Op je vingers is dan al snel logisch. Op mijn ringvinger wou ik hem niet, omdat het dan meer voor liefde staat, en ik moet schijt hebben aan mijn angsten, dus vandaar de middelvinger.

Deze heb ik laten zetten bij Paradigm in Arnhem. Ik moet volgende maand terug om het bij te werken. Ik vond het heel fijn bij Paradigm. Ik kreeg goede uitleg, en omdat ik wat bang was (pijnlijke plek) stelde hij me goed gerust. Het deed gelukkig totaal geen pijn en ik was na 5 minuten al klaar.

De prijzen zet ik er expres niet bij, omdat ik vind dat je voor een tattoo niet naar de prijs moet kijken, maar naar de kwaliteit. Ik betaal liever 500 euro om blij te worden van een mooi plaatje, dan 100 euro voor iets waar ik niet blij mee ben en gezet wordt in een shop waar ik me helemaal niet op mijn plek voel, en dan ook nog eens mijn hele leven mee moet lopen. Dus als je een tattoo wilt, spaar dan goed, en zoek een goede artist. Dan betaal je meer, maar ben je ook blijer!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Ik hoop dat ik snel weer wat kan schrijven over nieuwe tattoos, omdat ik nog propvol ideeën zit, haha.

Heb jij tattoo’s? En hebben deze een betekenis? Vind jij dat een tattoo altijd een betekenis moet hebben?

90 reacties op “Mijn nieuwe tattoo!”

 1. Roos schreef:

  Heel mooi Maaike, mooi geschreven ook! X

 2. alexandra schreef:

  Leuk artikel!
  Ik heb 3 tattoo’s…
  1tje van mijn broertje die is overleden..zijn naam op mijn pols.
  1 tattoo met de naam van mijn dochter op mijn onderarm
  En 1 tattoo met de letter van mijn man.
  Allemaal een betekenis en ik vind dat wel mooi als het een betekenis heeft 🙂

 3. Jasmijn schreef:

  Wow.. Heftig verhaal…
  Dat had ik dus niet van je verwacht… (begrijp me niet verkeerd :$) Maar ik vind de 2 tattoo’s echt heel mooi, en ik vind tattoo’s met een betekenis gelijk veel mooier!

  • Maaike schreef:

   Haha, aan de buitenkant zie je het ook niet! Wat wel eens problemen op kan leveren helaas.. Want er is wel degelijk iets mis, maar als je niet in een rolstoel zit of iets dergelijks, zien ze je al snel als gezond.

   Voor mij een heel groot compliment dat je dat zegt, dankjewel. <3

   • Jasmijn schreef:

    hihi oke..
    Ik snap het wel…
    Ik voel me ook best vaak stom want ik ben niet een meisje die over standaard make-up praat enzo, ik ga zeg maar dieper op dingen in, en dat is best vervelend ..

 4. Marion schreef:

  Ik vind je tattoos echt mooi! mooie betekenissen ook 🙂 Mag ik vragen wat dat paarse was? of was dat gewoon de soort van schets? :3 (i have no idea)

  • Maaike schreef:

   Ja, een soort schetsje inderdaad! Ze maken een tekening op een papiertje en dat maken ze nat en leggen ze op je vinger waardoor het doordrukt, ofzo. Lastig uit te leggen, haha! Maar het is er na een paar uur al af hoor!

 5. Merel schreef:

  Wat een supermooie tattoo met een supermooie betekenis!!

 6. Mariska schreef:

  Prachtig verhaal Maaike, top dat je er zo blij mee bent!
  Ik heb geen tattoo’s, maar vind een tattoo automatisch een stuk mooier als ze een betekenis hebben. Hoewel dat natuurlijk niet voor iedereen geld.

 7. NailTalk schreef:

  Meid, respect. Veel respect. In een notendop; zeer moeilijke en angstige kinderjaren. Na een aantal traumatische gebeurtenissen voor de laatste keer hulp gezocht. Zware Borderline. 2 jaar dagbehandeling, medicatie, automutilatie. Vind het moeilijk bij mezelf te blijven. Mijn volgende tattoo wordt Stay True, ook ergens op mijn hand/ pols. Respect dat je dit hebt geschreven, weet hoe het is je anders te voelen en misschien ook wel anders te zijn. Vind het mooi (kippevel) te horen dat het nu beter gaat en je sterker geworden bent. Je bent waarschijnlijk nog veel sterker dan je denkt. Wat een indrukwekkend verhaal bij deze mooie tattoo!

  • Maaike schreef:

   Ah dankjewel, doet me heel veel! Ik zou graag je tattoo willen zien als hij er op staat. Kan me heel goed vinden in je verhaal.

   • NailTalk schreef:

    Ik zit nu in de bijstand na 2 jr ZW, half jaar WW en nu bijstand dus sparen is erg moeilijk. Maar zodra ik het geld heb dan ga ik ‘m zeker laten zetten. Of ik ‘m dan op mijn blog zet weet ik niet, maar ik zal dan zeker even aan je denken en ‘m je mailen ofzo 🙂 xoxo

    • Maaike schreef:

     Ja, ik ken het. Het is een dure hobby, en het geld is er niet altijd, maar het resultaat onbetaalbaar en ik moest het gewoon doen. Dan maar een maand minder eten, haha!

     Ja, doe maar! Zou ik tof vinden!

 8. Ellis schreef:

  Wauw Maaike, mooi geschreven, heel knap. Wees trots op wie je bent. Je hebt zoveel talent en een goed hart. Onthoud dat maar. <3

 9. marjolein schreef:

  Wat een in veel opzichten herkenbaar verhaal. Ik ben ook depressief en aan de buitenkant zien mensen het dus niet. Tenminste als ze niet diep in je ogen kijken. Daar is het bij mij altijd te zien hoor ik van de mensen om me heen die mij echt kennen. Ik vraag me af of jij dat ook hebt dat mensen het dus niet doorhebben of denken dat je je aanstelt? Vaak wordt er gezegd je hebt zoveel moois om je heen, maar als je in zo’n slechte periode zit zie je dat dus niet meer. Knap dat je het opschrijft. Mooie betekenis ook van allebei de tattoeages. Ik denk er geregeld aan om een tattoo te nemen die mij herrinnert aan dat ik door moet zetten als ik me zo slecht voel. Alleen geen idee nog wat en waar. En wil er wel zeker van zijn voor ik zoiets laat zetten.

  • Maaike schreef:

   Fijn om te lezen! Echt fijn om te weten dat ik niet de enige ben die zo in elkaar zit.
   Het is inderdaad dat mensen het niet zien, en al helemaal niet als ze niet weten hoe het voelt om zo slecht in je vel te zitten. Het klinkt cliché, maar er schuilt zo veel achter een lach!
   Het aanstellerige gedeelte heb ik gelukkig nooit gehad, al voel ik me dan wel altijd zo. Niemand ziet het aan me als ik me rot voel, maar toch voel ik me alsof iedereen van me walgt omdat ik me aan zou stellen, terwijl niemand iets door heeft.
   En mensen hebben het inderdaad dus ook niet door, maar daar ben ik eigenlijk wel blij mee!

   • marjolein schreef:

    Ja het is heel dubbel eigenlijk. Je wilt aan de ene kant niet dat mensen het zien. Zeker diegene die je niet goed kennen en aan de andere kant wil je dat bv familie en vrienden iig begrip tonen als je een slechte periode hebt en niet zo oordelen als je niet vaak wilt afspreken of rust wilt, omdat het al teveel chaos in je hoofd is en je niet nog van alles daarbij kan hebben. Gelukkig woon ik samen met mn hele lieve begripvolle vriend die het gelink doorheeft als het misgaat en zelf begin ik de symptomen die voor het erge depressieve ook vroeg te herkennen en kan ik dan stappen ondernemen om erger te voorkomen. Ik vindt het goed om te lezen dat je een knop hebt omgezet en dmv die tattoeages zie je elke keer dat die knop omgezet moet blijven. Succes met je studie en je blog.

    • Maaike schreef:

     Ik heb gelukkig ook veel mensen om mij heen die het wel snel zien, maar ik ben dan zo iemand die niet zegt wat er aan de hand is omdat, zoals ik al zei, ik me dan een aansteller voel, en ik het idee heb dat ik hen er mee lastig val of met mijn gezeur opzadel. Snap je? En dat terwijl ik dan zo graag een knuffel of een compliment of iets nodig heb!

     Dankjewel Marjolein! <3

 10. Daphne schreef:

  Ik vind je tattoos echt heel mooi, en de betekenis erachter nog mooier. Ik heb heel veel respect voor je dat je dit schrijft, en ik ben blij dat het nu al een stuk beter gaat!

 11. Tessa schreef:

  Wauw, mooie tattoo’s, en mooie betekenissen! Je hebt er echt een verhaal bij. Ik heb 3 tattoo’s. 1op mijn voet met een bloem en de letter van mijn moeder, 5 zwaluwen op mijn onderarm, dit zonder betekenis, en mijn geboortedatum in Romeinse cijfers op dezelfde plek waar jij ‘believe’ hebt staan.
  Nogmaals, echt mooi geschreven en een goed verhaal! Prachtig Maaike!
  X

 12. Linda schreef:

  Wat een mooie tattoos en betekenissen! Goed van je dat je er zo over denkt (:

 13. Mara schreef:

  Hey Maaike,

  Je tattoo natuurlijk al op Facebook gespot, ik vind hem echt tof, juist omdat hij zo simpel is. Nu ik weet waar ie voor staat vind ik hem nog leuker.

  Zoals je vast nog wel weet werd ik ook gepest op de basisschool en middelbare school. Aan het eind van de middelbare school is mijn oom gestorven (die je kent 😉 ) en in de tweede van het ROC stierf een andere oom. Als nagedachtenis aan hen en andere mensen hoog daarboven, heb ik een vlinder laten zetten. Een vlinder wordt snel als cliche gezien, maar ik wilde al sinds mijn 15e een tattoo (Leo zat ook onder de tattoos) en ik heb vlinders altijd mooi gevonden. Hij is speciaal voor me gemaakt dus ik weet zeker dat niemand anders er mee rondloopt :). Hij staat ook als teken voor vrijheid; vanwege het pesten en omdat ik tegen mezelf moet blijven zeggen dat ik er mag zijn en vrij mag zijn om te doen wat ik wil.

  Ik heb hem aan de binnenkant van mijn linkerenkel, omdat ik toen nog in de kinderopvang werkte en ik hem makkelijk wilde kunnen bedekken. Nu zou ik daar niet meer naar kijken. Ik wil eventueel nog iets, maar wat en waar weet ik nog niet.

  Respect voor je tattoo, ik vind hem echt mooi.

  • Maaike schreef:

   Ah Mara, wat goed om te lezen! Ik wist niet dat je een tattoo had. Ik vind het idee er achter echt heel mooi!

   Ik wou eigenlijk ook geen tattoo’s in het zicht. Maar ik doe een creatieve opleiding en als ik daar werk in vind moet het geen probleem zijn. Tattoo’s zijn ook kunst! En anders schuif ik er een ring omheen.

   • Mara schreef:

    Handig inderdaad! Ik ben nu ook bezig met een creatieve opleiding (vind ik zelf haha) dus een tattoo in het zicht moet kunnen. Ik ben toch niet van plan om een gigantisch iets te nemen, dus moet goedkomen 😉

 14. Suzanne schreef:

  Goed geschreven, knap dat je dit hebt geschreven!

  Ik vind dat tattoo’s een goede betekenis moeten hebben en dat je er goed over na moet denken. Ik zou misschien ook wel een tattoo willen, ook zoiets als believe, maar dat lijkt me geen goed idee aangezien ik heel snel flauw val, ik viel al flauw viel toen ik oorgaatjes liet schieten toen ik 14/15 was. (Ik ben nu 19)

  • Maaike schreef:

   Ahw, dat is rot! Ik was echt heel bang, maar het viel gelukkig heel erg mee. En als je het doet, en overwint, dan zal je tattoo er ook voor staan dat je een angst hebt overwonnen. Als dat geen betekenis is….!

 15. alexandra schreef:

  Apart dat jou verhaal heel erg op die van mij lijkt… pesten.. depressie… faalangst etc. Ik heb er ook allemaal last van (gehad) 🙁
  Mooi verhaal, heel bijzonder

 16. Robin schreef:

  je verhaal is echt prachtig.
  ik wil ook een tattoo laten zetten. Ik ben heel erg gepest en heb veel gezeik met mijn ouders gehad. dat gaat inmiddels beter maar het heeft toch zijn littekens achter gelaten. Ik weet alleen nog niet helemaal wat ik wil…

 17. Elise schreef:

  wauw wat een mooie betekenis en heel erg herkenbaar.
  Ik heb een jaar geleden “happily ever after” op m’n pols laten tatoeëren, ik was toen ook depressief en somber. De reden was dan ook om nog lang en gelukkig te zijn. Nu zit ik op dat moment en wil ik graag als overwinning een infinity tatoeage..
  Enorm mooie plek op je middelvinger met die betekenis erbij!
  Goed van je dat je het hier over uit komt!

 18. Brow-N schreef:

  Prima stuk Maaike, interessant geschreven. Hoewel we elkaar niet vaak zien, weet dat ik wel om je geef. En je website + content zijn tof N shit! X

 19. Gerlinda schreef:

  Heej meid,

  Ik kan me die tijd nog goed herinneren. Kwam dagelijks bij jullie over de vloer en heb je een beetje zien opgroeien. dat je na de groep moest vond ik egt heel erg voor jou maar denk wel dat dit een goeie keuze is geweest. Dat je later niet goed in je vel zat was goed te merken en vond erg vervelend om jou zo te zien worstelen met jezelf en de situatie waar je toen in zat. Je hebt het ook egt niet makkelijk gehad.
  Maar wil je wel een compliment geven want vind heel knap dat je zo ver bent gekomen!
  Ga zo door jij komt er wel!!!

  Xxx

 20. Ashleey schreef:

  Wat een geweldig mooi stuk!! Ik wil ook een tattoo laten zetten voor hetgene wat mij vroeger is overkomen.

 21. Lisa schreef:

  Wauw, heftig hoor!
  Ik heb zeker dikke respect voor jou.

  Liefs Lisa xx

 22. Fleur schreef:

  Respect !
  Je bent een super leuke meid !
  XXX

 23. Vera schreef:

  Hele mooie tatoo’s! echt een bijzonder verhaal en knap dat je wat van je leven maakt!
  Nu heb ik een vraagje: ik wil ook binnenkort een tatoeage laten zetten, ik denk aan een klein hartje op mijn pols, enkel of een tekst op mn schouderblad ofzo. niet te groot en te opvallend. Maar nu zie ik het niet zitten, dat als ik een jaar of 40 ben, of 80 om dan met een tatoo rond te lopen van toen ik 16 jaar was. en ik vind het ook niet echt leuk om het na een paar jaar weg te laten halen omdat ik te oud word. Heb je tips? hoe kijk jij daar tegen aan? xxxxxx

  • Maaike schreef:

   Ik heb er ook op zo’n manier aan gedacht, maar dat maakt je gek. Als je NU een tattoo wilt, moet je dat NU doen. Het kan er nooit meer af, maar dat maakt mij niet uit. Het staat voor mij, voor hoe ik was toen ik 22 was, en ik heb het niet voor niets gedaan. Ik zal me altijd herinneren dat ik sterk was, en dus denk ik niet dat ik spijt krijg van mijn tattoos.

   • Vera schreef:

    Bedankt voor je antwoord! ik heb er zeker iets aan!
    Je bent echt een voorbeeld voor meerdere meiden, je leeft maar 1 keer en je moet iets doen wat je leuk vind en je gelukkig maakt! liefs

    • Maaike schreef:

     Precies 🙂 er zullen wel meer dingen zijn waar je later erge spijt van hebt, maar van een tattoo kan ik dat gewoon niet geloven!

 24. Irenka schreef:

  Mooie betekenissen voor je tattoo’s. Ik vind het geen must, maar ik vind het dan wel bijzonder om te zien. De door jou gekozen plek zou ik zelf alleen nooit nemen, maar door jouw uitleg snap ik wel waarom je die hebt gekozen.

  Ik wil zelf ook een tattoo, op mijn schouder denk ik. Om betekenissen die ik liever niet op het internet zet, en bij een tattoo artist die volgens mij ongrijpbaar en heel duur is… Maar ooit ga ik het doen.

 25. SIMONE schreef:

  Respect Maaike!
  Mooie tattoo’s met een mooie betekenis.
  You’re a great girl!
  X

 26. Demi schreef:

  Mooie tattoo’s! Ik heb er sinds kort ook eentje, een veer op mijn voet. Dit omdat ik de laatste maanden/jaren erg slecht in mijn vel zit en hier nu hulp voor heb gezocht. Een veer staat (voor de indianen, tenminste dat stond op internet hahaha) voor een spiritueel nieuw begin. En ik laat me ook altijd enorm tegenhouden door twijfel. What if-denker hier. Een veer is licht, laat zich meevoeren door de wind ipv tegenhouden. Dat is de tweede betekenis.

  Ik ben er heel erg blij mee, vooral omdat je aan een veer niet kan zien wat voor mij de betekenis is en dat het nog persoonlijker maakt.

 27. Anissa schreef:

  Super mop maar dat wist je natuurlijk al! # Nooit geen angsten hebben, annie is with yoo! -_-

 28. annoniem schreef:

  Ik heb er ook last van. ik zit soms in een dip. overdag ben ik ook vrolijk maar als ik in bed lig ben ik heel negatief en begin ik te huilen. ik heb ook veel stress waardoor ik ook hardkloppingen krijg. ik durf niks meer te doen niks te ondernemen en ik spreek ook niet vaak af en ik ga ook niet uit ofso ik durf dat niet meer. ik heb ook paniek aanvallen
  Ik
  vind het super dapper dat je het durft te vertellen.

 29. Kelly schreef:

  Lieve Maaike,

  ik heb super veel respect voor je, je tattoos en vooral de verhalen erachter zijn prachtig. Zelf zit ik erover te denken om Warrior op mijn pols laten zetten omdat ik een Warrior ben. Demi Lovato is met haar liedjes een grote steun voor mij geweest in moeilijke tijden waarin het beschadigen van mezelf de enige oplossing leek. Warrior is mijn lievelings liedje van haar en ook mijn naam betekent Warrior in het Amerikaans, dat kan gewoon geen toeval zijn.
  Je bent een schat!

  xx Kelly

 30. Lisette vV schreef:

  Mooi en voornamelijk knap geschreven! Mooie betekenissen voor je tattoo’s.
  Ik heb zelf 4 tattoo’s waarvan er twee met grootse waarde (eerste tat was cadeau voor mn verjaardag, tweede de letter L voor mn moeder, zusje en mij omdat we alle drie onze namen met een L beginnen). Ik heb Pursue your dreams op mn linkerschouder om mezelf eraan te herinneren dat ik mn dromen ga volgen en niemand me laat tegen houden. Mn laatste tattoo is een infinity teken met sierlijnen, deze laten zetten om mijn opa en oma te herinneren (beide door eigen keuze overleden) en mezelf te laten herinneren dat het leven kort is en er nu voor moet gaan.
  Heel veel respect voor je!

 31. Madelaine schreef:

  Wauw wat een heftig en mooi (zeker ook inspirerend) verhaal, wel erg mooi dat je het kwijt kan in een tatoeage. Ik heb dat zelf ook met de mijne (een ankertje op mijn enkel en een zin uit Le Petit Prince in mijn vader z’n handschrift), en ondanks dat ik die minder zie dan jij jouw hartje weet ik dat ze er zijn en dat geeft toch een stuk steun op een eigen manier. Persoonlijk vind ik tatoeages met een betekenis net iets extra’s hebben. Het is toch een stukje jou.

 32. Dionne schreef:

  Lieve Maaike, dat dit achter je tatts zou zitten, had ik niet verwacht. Natuurlijk zijn tattoos met betekenis veel mooier. Heb veel respect ervoor dat je dit zo hier neer zet, en natuurlijk ook om te lezen dat het beter met je gaat!

  Zelf heb ik 3 tattoos,
  De namen van me broertjes.
  Stay strong, laten zetten naar die klote periodes.
  En de letter D op me pols, die betekenis hou ik liever voor me zelf.

  En je weet meid, hou je hoof omhoog.. Alles komt goed
  Xxxx

 33. Jessica schreef:

  Ik kan me je verhaal helemaal voorstellen.
  Ik voel me ook altijd snel alleen, om het maar even zo te zeggen.
  Ik laat me er niet door kennen en zoek tegenwoordig ook meer mensen op, ga naar de sportschool en woon in een studentenhuis…

  Hahaha ik zou je zo mee op date nemen, gewoon om iets leuks te doen! Dat wilde ik gewoon kwijt. Je bent een top meid en geniet van het leven!

 34. Joëlle schreef:

  Ik volg je blog nog niet zo lang, maar ik wil toch even reageren. Wat heb jij al een hoop mee gemaakt in je leven en wat knap dat je er nu zo positief in staat.
  Ik loop zelf stage in de residentiele jeugdzorg en ik zie helaas zo veel jongeren die in de knoop zitten met zichzelf. Ik zie dat ze worstelen, maar hulp aanvaarden is zo verrekte moeilijk.

  Thumbs up voor het feit dat je er toch sterker uitkomt. Ik hoop dat je alleen maar verder groeit en dat je misschien wel die depressie onder de duim krijgt!

  liefs,
  Joëlle

 35. Iris schreef:

  Via via ben ik op je site gekomen en dit is dus het eerste artikel wat ik lees en meteen wil ik ook mijn eerste reactie plaatsen.

  Wat een mooie tattoo’s en wat een verhaal. Dikke kuffel. <3

 36. Roxanne schreef:

  Maaike, tof dat je je verhaal zo durft te vertellen op je blog. WEER een angst overleeft, en nog genoeg te gaan. Maar je ziet, je kan het!

  Ik heb zelf nog geen tattoo’s omdat ik zeker wil zijn van de tattoo, de plek waar ik het laat zetten op mijn lichaam en bij welke artist. Inderdaad, ik betaal liever meer en ben dan blij met de manier waarop de tattoo gezet is en hoe het uit ziet, dan dat ik met een naar gevoel de shop uit loop en niet helemaal tevreden ben.

  Maaike, kick ass!

 37. lisa schreef:

  Mopje! Zoveel respect voor je dat je zo dapper bent dat je dit laat lezen aan iedereen. Ik vond het super gezellig met je toen we naar Justin gingen dus ook ik had dit niet achter je gezocht. Ik zelf zit ook met best veel onzekerheden dus dat gedeelte snap ik heel goed, vooral over mijn lichaam maar ook of mensen me wel leuk vinden en wat ze over me zeggen enz. Zoals je weet heb ik een pootje op mijn pols staan van mijn overleden hondje maar ooit wil ik ook iets late zetten wat puur staat voor mijzelf maar zover ben ik nog niet. Nooit vergeten U. Are. Amazing!!!

 38. Sophie schreef:

  Mooie tattoo’s! Maar vind je je hand niet veel te zichtbaar ivm werk? 🙂

 39. Yvonne schreef:

  Hi Maaike, ik heb ook twee tattoo’s sinds kort en allebei met een hele speciale betekenis.
  Een op mijn rechterenkel: vlinder met frutsels: VRIJHEID!

  En sinds twee weken 1 op mijn linkerborst net onder mijn bh: SPICEY

  Iedereen denkt dat het pittig betekent maar dat is niet zo: het zijn de 5 voorletters van mijn kinderen en mijn voorletter en ze staan waar ze horen: vlak bij mijn hart 😉

  xxx Yvonne

 40. Ameze schreef:

  Lieve Maaike, toen ik op Instagram die foto van je tweede tattoo zag, dacht ik echt van omg je wilt een tattoo en vindt hem daar mooi. Maar nu ik je artikel heb gelezen denk ik er heeeel anders over!! Fijn dat het nu zo goed met je gaat, en echt heeeeeleeee mooie betekenissen van je tatto’s

  Xxxx Ameze

 41. Linda schreef:

  Mooi hoor Maaike, goed dat je erover schrijft. Ik ken hoe het is om depressief te zijn. Bij mij is het niet chronisch, maar ik heb er al wel 12 jaar last van, sinds mijn 17e.

  Tattoo’s hoeven niet persé een betekenis te hebben voor mij, ik heb tattoo’s met en zonder betekenis en ben blij met allemaal. Binnenkort is de derde sterfdag van mijn moeder, die dag wil ik wel weer iets laten zetten met veel betekenis.

 42. Cézanne schreef:

  Wow !
  Had ik niet verwacht !
  Maar wat een super mooi tatto’s !
  Je nailarts zijn trouwens echt super !
  Lekker doorgaan met wat je nu doet en met geloven in jezelf, herken ik..
  Xxx

 43. Nienke schreef:

  Hallo Maaike, knap dat je zo’n persoonlijk verhaal op je blog durft te zetten. Ook erg mooi om te zien dat je door middel van de tattoo’s probeert om te gaan met hoe het in je hoofd gaat.

  Ik begrijp heel goed hoe het voelt. Ik ben zelf ook chronisch depressief, wat een knap lastig iets is.

  Hopelijk kun je snel nog meer van je ideeën uitvoeren!

 44. Anoniem schreef:

  Hee Maaike,

  Toen ik je stukje las kreeg ik tranen in mijn ogen. Ik vind het heel goed van je dat je er nu zo mee omgaat en dat je dus ook wel besef hebt wat er is gebeurd en dat het beter wordt!
  Ik herken mijzelf er ook wel in. Ik heb zelf ook een tattoo (best grote) die heb ik laten zetten na mijn abortus. Vooral om alles eromheen een plek te geven. Ik ben daarna heel veel “vriendinenn” kwijt geraakt en heel onzeker geworden. Dat mij dit afgelopen jaar weer is over komen is voor mij mega hard aangekomen. Ik werd alleenmaar onzekerder en ben er nog steeds niet overheen. Hierna is het contact tussen mij en mijn vriendinnen alweer minder geworden en dat vind ik echt heel erg. Maar door jou stukje te lezen weet ik dat het niet het ergste is en dat het toch altijd weer beter wordt (:

 45. Mooie tattoo’s met een hele mooie betekenis. Fijn dat je dit verhaal met ons wilde delen, vast niet makkelijk.
  Zelf heb ik geen tattoo’s, als ik er een neem wil ik dat hij echt betekenis heeft voor mij. Op dit moment zou ik niks weten en ik denk niet dat ik ooit een tattoo zou nemen. Ben nogal snel uitgekeken op dingen, verander ook vaak mijn uiterlijk.
  Mijn vriend heeft er wel 4, die vind ik ook heel mooi en bij hem passen.

 46. Esther schreef:

  In het stukje wat je schrijft over nu en waarom je je 2de tattoo hebt laten zetten, herken ik mezelf. Ben nu 25 en merk dat ik door mijn angsten dingen liever van me afschuif of andere laat doen. Heb een paar jaar terug een assertiviteitscursus gedaan, daar vertelde andere cursisten dat ze niet van mij verwachtte dat ik zo onzeker ben, maar dat is net wat je zegt, ze zien als eerste je buitenkant. De cursus heeft me ook niet echt geholpen, ik ben nog steeds teveel bezig met wat andere van me denken. Ben nu begonnen met een studie nagelstyliste, dit is echt iets wat bij me past en hierbij zal ik ook angsten opzij moeten zetten. Ik hoop dat ooit bij mij de “knop” omgaat. Vind het knap van je dat je je verhaal schrijft en erover praat. Heb zelf geen tattoo maar sta er wel voor open, vind het mooi dat ze voor jou zo’n betekenis hebben. Liefs xx

 47. Marijke schreef:

  Ontzettend knap van je om je verhaal zo op te schrijven.
  Je mag trots op jezelf zijn meid!

 48. carolina schreef:

  niks voor mij aangezien ik snel van stijlen verander 😛 maar super mooi! en mooie betekenis!

 49. Kelly schreef:

  Ik vind hem erg mooi! Ik heb zelf geen tattoo’s en ik vind niet dat tattoo’s persé een betekenis hebben, al vind ik een betekenis erachter wel erg mooi. 🙂

 50. Senna schreef:

  Hoi, ik heb echt heel erg veel respect voor je! Ik ben zelf depressief geweest en ik vind het heel dapper dat je dit zo hier zegt. Ik vind je nagels altijd super gaaf! Ik ben blij voor je dat het weer goed gaat! Stay strong c:

 51. Kimberly schreef:

  Heel mooi geschreven, Maaike! Ik vind je tattoo’s overigens ook heel mooi! Believe in yourself, x

 52. Dagmar schreef:

  Knap dat je dit zo vertelt en je tattoo’s zijn gaaf! Mooie betekenis hebben ze. Ik heb er zelf een, een roosje met de eerste letter van mijn vader, hij is overleden. Naar mijn mening hoeft een tattoo niet altijd een betekenis te hebben, ik heb zelf ook onwijs veel ideeën voor tattoo’s die ik nog wil en veel wil ik omdat ze mooi zijn of ik ze tof vind.
  Het is altijd persoonlijk, je draagt het tenslotte op je eigen lichaam. De reden om een bepaalde tattoo te zetten is voor iedereen dus ook anders.

 53. Bo schreef:

  Wat een prachtig verhaal en tattoo’s! Ik vind het heel knap van je dat je zoiets zo openbaar durft te maken. Respect, echt waar!

 54. Josephine schreef:

  Wauw, mooi Maaike! Mooie betekenis en je bent sterk. Ook dat je heel dit op je blog zet. Ik ben altijd slecht in het achterlaten van reacties op zulke persoonlijke artikels, maar ik wilde toch iets laten horen. <3

 55. Amber schreef:

  Wauw, echt knap van je dat je dit openbaar durft te maken dit zal vast veel meisjes helpen die ook depressief zijn of gewoon niet gelukkig. You go girl!

 56. Emma schreef:

  zo mooi! ik herken me er eingelijk in
  ik ben nu 14 jaar dus ik mag nog geen tattoo
  en ik ben eindelijk minder depri als vroeger
  dat is mede door me beste vriend gekomen
  ik ben namelijk al sinds ik 7 was tot 13 jaar gepest
  ik ben echt heel erg onzeker en vertrouw bijna niemand meer in al die tijd had ik maar een vriend en dat was hij ik ben zo blij dat ik hem heb leren kennen
  als ik 18 ben neem ik een hartje met de tekst: stay strong and believe in yourself op me pols de tekst is niet zeker maar het hartje staat alvast 🙂
  x

 57. Evelien schreef:

  Oooh snoepie, ik lees dit nu pas. Respect voor hoe je je denkwijze hebt kunnen omdraaien, ik weet hoe moeilijk dat is. Bij mij duurde het iets langer voordat ik inzag dat niet alles kut was, maar ik zie het gelukkig nu ook in.

  Ik vind je tattoos heeeel mooi. En ik ben er voor je <3 snollie van me! <3

 58. Lindy schreef:

  ahhh ik wil deze tattoo ook nog steeds heel graag alleen dan op m’n pink 🙁 Kan helaas niet met mijn opleiding (schoonheidsspecialiste). maaaaar dat houd me niet tegen om andere tattoo’s ook niet te laten zetten!
  Waarschijnlijk ga ik volgende maand ‘Keep your Faith’ later tattoeëren op de binnenkant van mijn bovenarm, voor mijn 18e verjaardag. Ik wil eerst nog bevestiging van allebei mijn ouders natuurlijk!

  Deze tattoo staat voor mij voor het blijven geloven in mezelf en nooit op willen geven. De tekst ‘Keep your Faith’ komt uit het liedje The Climb dat mij door een moeilijke tijd heeft geholpen dus deze tekst heeft een grote betekenis voor mij 😀

  hopelijk vinden allebei mijn ouders het goed!

 59. lois schreef:

  Zelf hou ik niet van tattoos, maar als mensen er een speciale reden voor hebben snap ik het wel.

  everything will be OK in the end, if it’s not okay then it’s not the end.

 60. Dieuwertje schreef:

  Hoi

  Ik volg je nu al een tijdje en vindt je echt de intressantste blogger die ik volg. Je bent voor mijn gevoel de enige die echt zichzelf is, altijd. Vooral op twitter merk ik dat je je gedachten en meningen uit, ookal zouden veel mensen denken misschien moet ik dat voor mezelf houden. En dat vindt ik een hele goede eigenschap 🙂
  Nu heb ik wel een vraagje, Je vertelde dat je al tijdens je middelbare schooltijd niet thuis woonden maar in een groep. En ik vroeg me af waarom. Ik ken namelijk zelf iemand bij wie dat het geval was en ik heb het hele gedoe met uit huis plaatsing enzo van dichtbij meegemaakt. Maar Je lijkt juist zulk goed contact met je moeder te hebben zie ik op twitter.(stalker much sorry) Daarom vroeg ik me dat al een tijdje af.
  Als het iets te persoonlijks is snap ik dat natuurlijk 🙂 Just wondering, omdat ik tot nu toe maar een paar redenen om niet thuis te wonen op die leeftijd heb meegemaakt.

  Heel veel succes nog ermee en hopelijk heb je zo min mogelijk dipjes in de toekomst.

  O en je hebt echt geweldge nail art 🙂

  • Maaike schreef:

   Ah, jij bent lief! Ik krijg echt tranen van je comment!

   Ik woonde niet meer thuis omdat mijn moeder niet goed in haar vel zat, en ik zelf ook niet (werd erg gepest op school en dat reageerde ik thuis af), dus er was erg vaak ruzie.. We hebben het wel altijd tussendoor gezellig kunnen houden en daarom was het beter om weg te gaan zodat de leuke dingen ook zouden blijven en het niet alleen haat was.. Nu ik helemaal op mezelf woon is het contact nog beter gelukkig, omdat we niet de hele dag meer bij elkaar op de lip zitten..

   Tweet me even, dan ga ik je volgen! Ik vind je comment echt heel lief

 61. Vink schreef:

  Wat een mooie tattoos en wat een mooi verhaal! Ik ben zelf ook chronisch depressief en loop met het idee rond om een tatoeage te laten zetten zodra ik ontslagen ben uit mijn therapie en het wat beter met me gaat, ik weet alleen nog niet wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *